Artikelnummer: 3123840018183
Bekijk alles van Opinel >
Bekijk meer: Keukenmessen >
Opinel - Chef's mes 20cm - nr 118
Opinel koksmes met een lemmet van 20 cm lang en 3 mm dik. Het lemmet is gestanst uit roestvast Z50CD14 staal Dit mes is ideaal om te snijden, dun snijden, hakken... het mes met een lengte 20 cm is een ideaal koksmes van RVS X50CrMoV15 , roestvrij staal is zeer corrosiewerend en zorgt voor een perfecte snede.
Het Opinel koksmes heeft een hardheid van 57 HRC. Deze hardheid zorgt voor een goede scherpte behoud, maar het mes is nog steeds makkelijk met de hand te slijpen.
Handvat is van beukenhout dat is het meest gebruikte hout voor de vervaardiging van Opinel-handvatten. Vanuit Frankrijk is deze beuk hard, duurzaam en gemakkelijk te bewerken. Met een homogene uitstraling varieert de lichtkleur van geel tot roze. Het wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van talrijke kleine donkere streepjes.
Gebruik
Het koksmes is net als de santoku een allrounder. Het lemmet is echter net wat ronder. Hierdoor is de snijbeweging iets groter. Daarnaast loopt het lemmet van een koksmes in een middenspitse punt.
Het mes kan gebruikt worden voor het snijden van groenten, hakken van kruiden en het snijden van vlees. Bij gebrek aan een vleesmes kan het koksmes, dankzij zijn lengte, ook gebruikt worden om gaar vlees aan te snijden.
Artikelomschrijving
|
Chef's mes 20cm - Nr.118
|
Artikelnummer
|
3123840018183
|
Land van herkomst
|
Frankrijk
|
Bescherming
Een scherp mes los in de lade leggen vraagt om problemen. Het is niet alleen gevaarlijk, het beschadigd ook de snede van het mes. Berg je mes daarom veilig op in een
messenblok, hangt het aan een magneetstrip of berg hem op in een mesbeschermer.
Vaatwasserbestendig?
Net als alle andere messen is het gebruik van de vaatwasser niet aan te raden. Wij raden aan om je kwaliteitsmes gewoon met een lauwwarm, mild sopje af te doen en goed af te drogen. Zo heb je het langst plezier van je mes. Door de vaatwasser krijgt het staal verschillende temperaturen, zuren en andere bijtende stoffen te voorduren. Daarnaast heb je kans dat het lemmet beschadigd raakt als het borden, pannen en andere harde dingen raakt.