Artikelnummer: 9003064571005
Bekijk alles van Riess >
Bekijk meer: Bakbenodigdheden >
Emaille is een mooi, stevig materiaal met een natuurlijke uitstraling. Het metaal met een laagje sliciumachtig glas dat is gefuseerd bij een temperatuur van 850 graden is hard, glad en niet poreus. Het is dus goed schoon te houden, en beïnvloed de smaak en kwaliteit van je eten niet.
Deze ovenschaal van emaille is ook geschikt voor gebruik op gas of inductie. Het materiaal beïnvloed de smaak van je eten niet,
Specificaties:
- Materiaal: Emaille
- Lengte: 33 cm
- Breedte: 20 cm
- Kleur: Crème Pruim
- Zeer geschikt voor mensen met nikkelallergie
- Handgemaakt
- Mag in vaatwasser
Artikelomschrijving
|
Ovenschaal - 33 x 20 cm - Crème Pruim
|
Artikelnummer
|
9003064571005
|
Uitvoering
|
met handgreep - 33 cm
|
Kleur
|
Paars
|
Materiaal
|
Emaille
|
Soort pan
|
Ovenschaal
|
Anti-aanbaklaag
|
Emaille
|
Vaatwasserbestendig
|
Ja
|
Type warmtebron
|
Oven
|
Land van herkomst
|
Oostenrijk
|
Waarom kiezen voor Riess? Wij hebben tien goede redenen voor je op een rijtje gezet:
- CO2-neutraal
- Voor Inductie en alle soorten kooktoestellen
- Zeer krasbestendig
- Gemakkelijk te reinigen en anti-bacterieel
- Optimaal voor het gezondere en energiebesparende koken
- Geurneutraal
- Hittebestendig tot 450 ° C - maximale aanbevolen temperatuur bij 220 ° C
- Langdurig te gebruiken
- Verkrijgbaar in vele kleuren en ontwerpen
- Recycleerbaar
Tips voor het gebruik
- Verwijder voor het eerste gebruik etiketten met bakolie.
- Kies voor uw pannen een kookplaat met de juiste diameter om energieverlies te voorkomen.
- Verhit emaillen pannen nooit zonder inhoud (water, olie, boter) en zorg ervoor dat de vloeistof nooit helemaal verdampt. Dit kan leiden tot oververhitting en schade aan uw pan. De aanbevolen maximale temperatuur voor koken en braden is 220 °C.
- Kook met minder warmte dan anders. Email geleidt de warmte snel in bodem en wanden. Uw gerechten worden zacht gekookt, behouden de voedingstoffen en verbeteren van smaakervaring. Bovendien voorkomt u zodoende het risico van aanbranden, vermindert u het energieverbruik en verlengt u de houdbaarheid van de pannen.
- Verlaag de temperatuur tijdig, het kookproces in acht nemend. Bij het koken met hete olie/bakvet is een risico van ontsteking aanwezig.
- Laat geen kleine kinderen zonder toezicht in de buurt van fornuizen en hete pannen.
- Pak handgrepen en deksels altijd met een droge doek vast. De kern is gemaakt van ijzer en verwarmd snel. De meeste van onze producten hebben handvatten en deksels van email en kunnen ook worden gebruikt in de oven.
- Email is erg hard. De impact van harde voorwerpen op het grondvlak, harde stoten of krachtige tikken met metalen keukengerei tegen de rand kunnen echter leiden tot het barsten van het glasoppervlak.
- Indien, ondanks alle zorg, de verflaag aan de buitenkant afbladdert dan is dat slechts visueel storend. U kunt uw gerechten nog steeds met het product bereiden. Wanneer het email aan de binnenkant afbladdert raden wij u aan om het product te vervangen omdat optimale hygiëne niet langer is gegarandeerd.
-
Het onderhoud
Het glasoppervlak van email remt niet alleen bacteriën, maar is ook zeer eenvoudig te reinigen. Riess pannen zijn geschikt voor de vaatwasser, op een licht glasprogramma geeft het beste resultaat. Toch raden wij u aan de pannen met de hand te wassen voor langdurige stralende glans.
Handmatige reiniging
Vul de pan met water terwijl deze nog warm is na het koken en legen. Na slechts een korte tijd, kunnen de zacht geworden etensresten moeiteloos worden verwijderd. Extreem vast op of verbrande etensresten kunnen worden gereinigd met kokend water en afwasmiddel. Vervolgens reinigen met de gladde kant van een spons of een zachte borstel.
Reiniging met de vaatwasser Verwijder etensresten of verbrand voedsel (zie ‘Handmatige reiniging’) en spoel de pan na met warm water voordat u uw pan in de vaatwasser plaatst. Gebruik het lichte glasprogramma van uw vaatwasser.
Schoonmaakproducten en hulpmiddelen
We raden u aan te reiniging met licht schuurmiddel en zachte sponzen of zachte borstels. Vermijd het gebruik van harde hulpmiddelen zoals staalborstels, staalwol, schuurmiddelen op basis van zand, en het sponzen met keramische deeltjes. Deze kunnen krassen achterlaten op het oppervlak. Wanneer het oppervlak krassen vertoont te wijten aan het gebruik van verkeerde schoonmaakmiddelen of hulpmiddelen, dan vermindert de glans van de pan. Echter kan de pan nog zonder problemen worden gebruikt. Zwarte vlekken of grijze strepen zijn vaak afkomstig van roestvrij stalen bestek en kan moeiteloos worden verwijderd met een mild schuurmiddel of het speciale email schoonmaakmiddel van Riess.
Correct opbergen
Bewaar emaillen pannen goed droog, net zoals glas. Water vlekken kunnen moeiteloos worden verwijderd met azijn water.
Tips voor Koken op Inductie
De warmte geleiding van Riess emaillen pannen is extreem snel. Gelieve rekening te houden met de volgende instructies, zodat het kookgerei en voedsel niet oververhit raken. Oververhitting kan zelfs de basis van een zware pot en pan vervormen.
Houd u aan de gebruikersinstructies van de kookplaat met betrekking tot het vermogen van de schakelstappen (Watt).
Hierbij een aantal richtlijnen:
- Kokend water bij 100 °C = 500 Watt
- Het braden op 180 °C = ong. 1.700 Watt
- Zorg ervoor dat de diameter van de pan en kookplaat zoveel mogelijk overeenkomen.
- Begin altijd met een laag warmtevermogen en verhoog stap voor stap naar het gewenste vermogen.
- Gebruik NOOIT de boost-functie (met uitzondering van grote hoeveelheden vloeistof vanaf 6 liter).
- Houd het kookproces voortdurend in de gaten. De automatische uitschakeling door middel van de temperatuursensoren reageren vaak niet snel genoeg in het geval van oververhitting.
- Raak het keramische oppervlakte van de kookplaat niet aan na het koken. Het kan zeer heet zijn als gevolg van de verwarmde panbodem.KOKEN OP INDUCTIE
- De warmte geleiding van Riess emaillen pannen is extreem snel. Gelieve rekening te houden met de volgende instructies, zodat het kookgerei en voedsel niet oververhit raken. Oververhitting kan zelfs de basis van een zware pot en pan vervormen.
Houd u aan de gebruikersinstructies van de kookplaat met betrekking tot het vermogen van de schakelstappen (Watt). Hierbij een aantal richtlijnen:
- Kokend water bij 100 °C = 500 Watt
- Het braden op 180 °C = ong. 1.700 Watt
- Zorg ervoor dat de diameter van de pan en kookplaat zoveel mogelijk overeenkomen.
- Begin altijd met een laag warmtevermogen en verhoog stap voor stap naar het gewenste vermogen.
- Gebruik NOOIT de boost-functie (met uitzondering van grote hoeveelheden vloeistof vanaf 6 liter).
- Houd het kookproces voortdurend in de gaten. De automatische uitschakeling door middel van de temperatuursensoren reageren vaak niet snel genoeg in het geval van oververhitting.
- Raak het keramische oppervlakte van de kookplaat niet aan na het koken. Het kan zeer heet zijn als gevolg van de verwarmde panbodem.
Een emaille servies is niet alleen de eerste keuze voor iedereen met een nikkelallergie, maar ook de groenste manier van koken. Er wordt namelijk enkel gebruik gemaakt van exclusieve puur natuurlijke mineralen, zoals ijzer, kwarts, klei, veldspar, borax, soda en potas. Ter vervaardiging worden slechts kleine hoeveelheden metaaloxiden gebruikt. Er zijn geen kunstmatige elementen, wat betekent dat het porselein 100% recyclebaar is mits gescheiden ingeleverd bij schroot.